Az internethasználat veszélyei


Az Internet gyors fejlődése, s az egyre növekvő lehetőségek száma a felhasználás mértékét is drasztikusan növelte. Két év alatt mintegy háromszorosára nőtt a felhasználók száma, akik igényelték a gyorsabb kapcsolatot, a szélesebb körű szolgáltatást.
Az Internet kezdetben csak hasznos információforrásnak bizonyult, később azonban felváltotta a postai levelezést, a hagyományos vásárlást, s hirdetési módszereket. Ma már szinte mindent megtalálhatunk a világhálón, ami korábban csak személyes találkozás során volt lehetséges.
Az Internet teljes mértékben kiszolgálja az embert. Egy csekély befektetéssel bárki igénybe veheti, s többé az utcára sem kell kilépnie, hogy megszerezze mindazt, amire vágyik.
Ez a lehetőség azonban veszélyt is rejt magában; az elmagányosodás veszélyét. Bármennyi barátot is szerzünk, a távkapcsolatok nem helyettesíthetik a kézzel fogható jelenlétet, a közös élményeket, melyek elvesztéséért az Internet nem kárpótolhat minket. Az elszigetelődés, az emberi kapcsolatok hiánya mellett azonban más veszélyek is rejlenek a világhálón.